Hvem kan benytte tilbuddet?

Tilbuddet henvender sig til kommunes borgere i akut psykisk krise.Tilbuddet er døgnåbnet, og du kan både henvende dig telefonisk eller ved personlig fremmøde.

Hvem er du?

  • Du er voksen og har måske psykiske problemer.
  • Du er i en akut krise.
  • Du er kommet i en akut opstået situation.
  • Du kender et menneske i akut psykisk krise, og du ønsker en faglig vejledning af fagperson.

Psykisk krise rammer bredt

Mange mennesker oplever belastninger i deres liv, der medfører en akut psykisk krise. Nogle har aldrig tidligere oplevet en psykisk krise, eller været i kontakt med egen læge angående "noget psykisk", og andre har allerede tidligere haft kontakt til psykiatrien.

Hvornår er krisen akut?

Akut krise er kendetegnet ved at kendte måder, at håndtere belastninger på ikke er tilstrækkelige, og du f.eks. oplever symptomer som angst, depressive tanker, tvangstanker, tankemylder m.m. Reaktionerne i en akut krise er individuelle og forskellig fra person til person, og det er kun dig eller dine nærmeste, som kan afgøre om du er i en krise, hvor du har behov for hjælp.

Årsager

De udløsende årsager til en akut krise kan være meget forskellige og individuelle. Årsagen kan være alt fra tab af nære personer til uventet post i postkassen, men krisens betydning for den enkelte opleves alvorlig og kan fremkalde følelser og symptomer, som kan være enten for kendte og ildevarslende eller være helt nye og skræmmende.

Få hjælp i tide

Det er vigtigt at få hjælp i tide. Det er dig og evt. dine nærmeste som afgør om du har brug for hjælp. Der kræves ingen henvisning eller visitation fra andre fagpersoner til Akuttilbud Faaborg-Midtfyn, og tilbuddet er gratis for kommunes borgere. (Ingen betaling for selve opholdet).